dimarts, 31 de gener del 2012

Enric Sió i l'art pop

Enric Sió

Enric Sió


Enric Sió (1942-1998), va ser un dels dibuixants més innovadors del país durant les dècades dels seixanta i setanta del passat segle XX. La seva tècnica en el tractament de les vinyetes o portades va estar molt influïda per l'art pop o art popular. Aquest moviment nascut a finals dels anys 50 a Anglaterra, va ser ràpidament assimilat i desenvolupat per artistes nord-americans.

Sió retrà homenatge als grans noms de l'art pop en diverses vinyetes de la seva obra. A la primera imatge, el quadre Whaam! (1963) de Roy Liechestein el podem localitzar a la casa de Martha a la segona pàgina de la col·lecció d'historietes Aghardi de 1969.

A la segona imatge podem veure el retrat d' Elisabeth Taylor (1963) que va fer Andy Warhol. El podem trobar en el conte  Alicia de la serie Mis miedos de 1970. Una de les versions d'aquest retrat, es va vendre en subhasta l'any passant per un preu total proper als 27 milions de dòlars.

La ultima imatge pertany a la portada que va fer Sió per la revista Oriflama de desembre de 1968.

3 comentaris:

  1. Tens raó Galderich, la llàstima es que les noves generacions no tenen gaires oportunitats de conèixer la seva obra. Tan sols mercat de vell o internet.

    ResponElimina
  2. Seria bo que es reedités. No només per la seva qualitat com a dibuixant de còmics, sinó per tot el que ha aportat al món del disseny i de les tècniques de narració.

    ResponElimina