dimarts, 3 de desembre del 2013

Pujol i Aznar per Enric Sió


Enric Sió
Enric Sió
  Aznar
Enric Sió
Enric Sió

En els anys noranta el dibuixant Enric Sió (1942-1998) va entrar a col·laborar com a il·lustrador en el diari Avui. En els dibuixos que va fer per il·lustrar articles d'actualitat política va recuperar l'estil caricaturesc que ja havia utilitzat a la historieta Lavinia 2016 o la Guerra dels Poetes publicada a la revista Oriflama l'any 1968.

En aquells anys, l'actualitat política catalana estava marcada pel llavors President de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol (1980-2003) i pel President del Govern d'Espanya, José María Aznar (1996-2004).

Enric Sió era molt conegut pel seu dibuix realista dins el món del còmic. Com a creador estava acostumat a fer la seva feina prenent apunts del natural o basant-se en fotografies. Per tal de facilitar la seva tasca va modelar unes cares amb tres dimensions dels dos polítics. Un cop trasplantades aquestes obres a peces de guix li van servir com a models per les seves caricatures.

La bona reedició que ha fet aquest any l'editorial EDT del còmic Aghardi ha estat una bona noticia. També seria una bona nova que es podés fer una exposició mostrant els originals de la seva obra. Enric Sió és un creador que valdria la pena recuperar per al coneixement de les noves generacions, va ser molt més que un bon dibuixant.

Les peces de guix pertanyen a la col·lecció de Carmen Amorós. Els dibuixos són il·lustracions d'articles de Manuel Vazquez Montabán publicats al diari Avui (24-6-97, 1-2-97, 27-12-97).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada