dilluns, 5 d’agost del 2013

La primera versió de l'infantil

l'infantil
l'infantil
l'infantil
l'infantil

L’infantil era un petit butlletí que es publicava des de 1951 com a suplement del Full Diocesà del bisbat de Solsona. Aquesta modesta publicació tenia un àmbit de distribució molt petit. Imprès a dues tintes i amb poques pàgines, parlava de la vida religiosa en el bisbat encara que també dedicava una part a jocs, cançons i a una historieta anomenada “Quimet Trapella”. Aquest personatge ja en mans de Josep Maria Alberdi (Mia) continuaria a la nova època de la revista. 

Del primer Infantil, l’escriptor Joan Oliver en va dir: “Fa uns anys un amic em féu subscriure a l’infantil. Era el periòdic més modest que he vist en ma vida. Inspirava pietat, però alhora feia respecte. Perquè aleshores era una de les comptadíssimes revistes escrites en català. I perquè s’adreçava als infants. “ 

Les dues primeres imatges són del número 85 de 1958. Les dues darreres són del número 110 de 1960.

4 comentaris:

  1. M’agrada molt la vostra pàgina. De fet la miro tot sovint per tal d’anar veient com es recupera un art que m’agrada molt i en català.
    El meu mig segle de vida no m’ha permès gaudir de gaires títols en català però he fet per manera d’apropar-me’ls, sempre que he pogut. Molts no ha estat possible i la vostra pàgina em permet poder-los conèixer. Gràcies. la meva afecció és tan gran que els meus estudis lingüístics m’han permès batejar aquest art amb un mot més nostrat: Ninotalles, l’art dels ninotaires. També he fet una modesta aportació a l’art dels dibuixos en català posant a la xarxa els meus dibuixos d’adolescent que podeu jutjar i contemplar: es diu Ninotallescat. Ens veiem!!!

    Enric.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé per els teus dibuixos. No hi han gaires superherois en català.
      Mai és tard per continuar... ;)

      Elimina
  2. Estèticament, m'encanta!

    ResponElimina
  3. Es molt poc conegut el primer Infantil, és una revista modesta però amb encant.

    ResponElimina