divendres, 10 de maig del 2013

Enric Sió i Charlie Brown

Enric Sió 

L'any 1968 Enric Sió (1942-1998) va escriure aquest article en un full d'avançaments de novetats d'editorials. En aquell moment treballava com a dissenyador a Edicions 62. Poc després sortiria el primer número de la col·lecció Peanuts (Charlie Brown) en català  i ell en faria la coberta. Va ser de les primeres vegades que s'editava un còmic més adreçat al public jove i adult que al infantil. Edicions 62 trauria el primer volum amb el títol de És diumenge, Charlie Brown! La col·lecció acabaria ja a l'any 1990 amb el volum 45.
L'any 1985 quan Enric Sió va editar la seva revista La Oca, dedicaria 2 cobertes dels 4 números publicats a la creació de Charles M. Schulz.

3 comentaris:

  1. Jordi, estàs fent un rescat d'hemeroteca molt bo. Seria una llàstima que tot això es perdès.

    ResponElimina
  2. Gràcies Enric.
    Bé, si ho penjo es per compartir-ho amb persones que com tu, que li puguin interessar el tema de la cultura popular. Tothom ho pot baixar i després llegir el fitxer tranquil·lament.
    De fet hi ha una pàgina molt bona http://enarchenhologos.blogspot.com.es/ que ho baixo en forma de pdf i quan tinc temps i no disposo de connexió ho llegeixo :-)

    ResponElimina