divendres, 14 de setembre del 2012

Núria Pompeia al Col·legi de Periodistes

Núria Pompeia
Exposició al Col·legi de Periodistes de Barcelona.

Núria Pompeia
Exposició al Col·legi de Periodistes de Barcelona

Núria Pompeia
Revista Triunfo (Las Metamorfosis), número 308 de 27 d'abril de 1968.

Núria Pompeia
Revista Triunfo (Las Metamorfosis), número 311 de 18 de maig de 1968.

Ahir es va obrir al public l'exposició "Núria Pompeia sola davant la vinyeta". La mostra magníficament dirigida per Pepe Gálvez es podrà veure al Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya, 10 de Barcelona amb horari  de dilluns a divendres de 9 a 18 h.) fins el 17 d'octubre. 

L'exposició organitzada per Tantatinta dins de CaricArt 2012, mostra l'humor gràfic i les il·lustracions de Núria Pompeia (1931). Un treball compromès i modern que va desenvolupar en un ofici que sempre havia estat dominat per el punt de vista masculí. Els seus dibuixos, molts d'ells plenament actuals, mereixen una visita que no decebrà.

2 comentaris:

  1. Com d'altres dibuixants de la seva època, que han arribat als nostres dies, trobo que el dibuix de la Núria Pompeia ha anat perdent el traç modern i valent que va tenir fins els anys 60, i ha anat infantilitzant-se. Evidentment, és una apreciació molt personal.

    Les "Metamorfosis" de Triunfo són exel·lents!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La Núria Pompeia, per desgracia, ja fa anys que no pot dibuixar. Estic d'acord amb tu que les Metamorfosis son magnífiques, algunes es poden veure a l'exposició. Qui tingui paciència també les pot recuperar a http://www.triunfodigital.com/.

      Elimina