dilluns, 5 de març del 2012

Joaquim Muntañola al Patufet

Muntañola
Muntañola
Muntañola

Muntanyola o Joaquim Muntañola (1914-2012), va ser un humorista gràfic, publicista i escriptor. Començà a dibuixar de mot jove per a Xut i En Patufet. Autor d'obres de teatre, articles, historietes i acudits gràfics. Va enllaçar la generació d'humoristes catalans d'abans de la guerra amb les posteriors a la guerra civil. Va col·laborar amb publicacions com El Be Negre, TBO, Lecturas, Papitu, La Vanguardia, El Correo Catalán, El Mundo Deportivo, Barcelona Deportiva, Vida Deportiva, Dicen, Patufet, Don Balón,...

L'any 2006 l'humorista inaugurà l'exposició retrospectiva Muntañola, l'art de riure, l'art de viure, amb els comissaris Jaume Capdevila (Kap) i Néstor Macià i el 2007 fou guardonat amb el Premi d'Humor Gat Perich a la seva trajectòria com a humorista gràfic. L'any 2008 va escriure un llibre d'anècdotes de la seva vida, il·lustrades amb dibuixos seus (La memòria fa pessigolles, Angle Editorial, 2008).

Les imatges pertanyen a la seva col·laboració amb la revista infantil Patufet. Les dues primeres es van publicar en el número 128, de setembre de 1972. La tercera i la quarta son de juliol de 1972.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada