divendres, 7 d’octubre del 2011

Gran dibuixants, Junceda (1)

Junceda a Lau


Junceda a Lau

Junceda a Lau

Junceda a Lau
Joan García Junceda (1881-1948) va ser un magnific dibuixant i il·lustrador. Col·laborador de revistes com  ¡Cu-Cut!, Papitu, Picarol, En Patufet, Virolet, Esquitx... Es el responsable de l'imatge gràfica de Aventures extraordinàries d'en Massagran de Josep Maria Folch i Torres publicat en forma de fulletó a la revista infantil En Patufet l'any 1910. Posteriorment, ja els anys 80, Josep Maria Madorell s'inspiraria en els seus dibuixos per traspassar Massagran al còmic. Junceda era un dibuixant molt popular a la seva època per la seva gran habilitat tècnica i l'amplitud de registres que tocava.

L'any 2003 L'Associació Professional d''Il·lustradors de Catalunya (APIC) va convocar per primera vegada els Premis Junceda d'il·lustració per reconèixer els professionals d'aquest camp. Els premis van adoptar el nom del dibuixant Joan Junceda per el seu talent i la seva aportació en la renovació de la il·lustració contemporània.

Lau o Les aventures d'un aprenent de pilot (1926) escrit per Carles Soldevila (1892-1967) amb il·lustracions de Joan G. Junceda. Editat per Mentora. Cartoné amb llom de tela. 25x18,5 cm. 144 p. Publicat prèviament a la revista Virolet. L'èxit del llibre ha fet que se n'hagin fet moltes edicions. Actualment es pot trobar a les llibreries l'edició d'editorial Joventut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada