dijous, 12 de juny del 2014

1714, dibuixant el mite volta per Catalunya

Dibuixant el Mite


Exposició a LLeida 11-6-14


Text de Pepe Gálvez

Jordi riera Pujal
Text de Jordi Riera Pujal

1714, dibuixant el mite és una exposició que posa en valor un material artístic i alhora històric: la recreació gràfica del setge de Barcelona i la visualització de la catalanitat a partir de dibuixos, caricatures, historietes i il·lustracions.

Un material gràfic que de la mà d’artistes com Apel·les Mestres, Dionís Baixeras, o Josep Lluís Pellicer, però també d’il·lustradors i ninotaires com Junceda, Cornet o Llaverias, ha acabat conformant la iconografia del catalanisme. Una mostra pensada per a itinerar per la Xarxa de Biblioteques de Catalunya i que permet acostar-se d'una manera visual, dinàmica i fins a cert punt lúdica a un fet històric del que en celebrem l'efemèride el 2014.

La mostra es podrà veure a diversos indrets de Catalunya.

Idea i producció: Associació Tantatinta. Realització i continguts: Jaume Capdevila. Coordinació: Alfons López. Col·laboren: Josep Maria Cadena, Antonio Martín, Pepe Gálvez, Jordi Riera Pujal. Procedència de les imatges: Biblioteca Nacional de Catalunya, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada