dimecres, 25 de setembre del 2013

Novel·la popular

Sexton Blake

Sexton Blake

Sexton Blake

Sexton Blake

Les aventures de Sexton Blake, el Sherlock Holmes dels pobres, van aparèixer per primera vegada en una novel·la l'any 1893 a Anglaterra. Fins l'any 1978 en què es publica el darrer títol de la serie, el personatge va passar per les mans de diversos escriptors. Sexton Blake també protagonitzaria a Anglaterra serials de ràdio, pel·lícules i serials de televisió. Sexton Blake seria coneguda en castellà a partir dels anys 30 i se seguiria publicant durant la postguerra.


Biblioteca Sexton Blake números 17, 18, 20 i 30. Suplement quinzenal de La novela aventura. Hymsa, Barcelona 1937-1938 (17,2x13 cm, 64 pàgines).

2 comentaris:

  1. Sexton Blake, Harry Dickson ... exemples de literatura senzilla però molt entretinguda i amb una legió de seguidors. Sempre m'han encantat aquests exemples de personatges aventurers i de literatura popular. Crec que han estat massa oblidats i val la pena recordar-los. Acompanyen i complementen la "gran literatura" i el seu paper en la difusió de la lectura és bàsic.

    ResponElimina
  2. En català hi ha hagut, per raons històriques, poca literatura popular. És una llàstima. Diria que dels dos noms que esmentes, tan sols en Harry Dickson es podia trobar en català en forma de còmic.

    ResponElimina